DomovKontaktHITRA PONUDBA:
    VSE zavarovalnice na enem mestu !

     Zagotovite si optimalno ceno za:  
    

    "ZAVAROVANJE NEPREMIČNINE" 

"ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE"

 

            "ZAVAROVANJE AVTOMOBILA"  


 Pisarna    VELENJE:

Poslovna stavba - Center NOVA,  
  Šaleška cesta 21, Velenje   
(pri  Kavarni Presta oz.
Trgovini Telemach)
 
 

e-mail: pisarnaVelenje@trojatim.si
Gsm:    070-311-33
0

     
      
      
   

 
       
           
            Pisarna LJUBLJANA
   TC Murgle, Cesta v Mestni log 55
                      1000 Ljubljana


                e-mail: info@trojatim.si
                      Gsm: 041-912-018

            
NIKOLI NE ZAMUDITE OBJAVE!

 

Prejemajte obvestila o različnih ugodnostih in aktualnih akcijah posameznih zavarovalnic!
Prijavite se  na e-novičke: 

 
 
    

 

 


ZAVAROVANJE PREMOŽENJA

 

Nevarnosti kot so poplava, požar, vihar, izliv vode, vlomna tatvina, potres in podobno, imamo na svoji zavarovalni polici v večini primerov krito.To pa še ne pomeni, da imamo tudi kvalitetno zavarovano  premoženje, če imamo na polici vsa ta kritja.

 

Kot vedno in povsod, se lahko tudi pri zavarovanju premoženja skrivajo pasti. Večkrat se izkaže, ko pride do škodnega primera, da vsebina police ne vsebuje vsega  tistega, kar smo si mi predstavljali, da imamo zavarovano. Potem smo pa razočarani.

 

Pred sklenitvijo  zavarovanja  premoženja se je potrebno pogovorit z zastopnikom o  pravilni zavarovalni vsoti, saj le-ta predstavlja višino kritja s strani zavarovalnice, da ne pride do  napačnega razumevanja »pravilne«  zavarovalne vsote  – podzavarovanje, nad zavarovanje ter velikokrat neprimerna izbira zavarovanja na prvi riziko. 

 

Podzavarovanje

 

Kadar želi zavarovalec  privarčevati pri zavarovanju premoženja in zaradi tega prikaže nižjo vrednost zavarovanega predmeta, govorimo o »podzavarovanju«. Ves čas trajanja zavarovanja bo zavarovalec res plačeval nižjo premijo, vendar težave bodo nastale ob nastanku škode. Ker je vrednost zavarovanih stvari višja od zavarovalne vsote, bo zavarovalnica izplačala zavarovalnino v razmerju med zavarovalno vsoto in zavarovalno vrednostjo predmeta.

 

Zaradi podzavarovanja bo izplačana zavarovalnina  nižja od dejanske škode, kar pomeni, da bo moral zavarovanec del škode kriti sam.
 

 

Nad zavarovanje

 

To pomeni takrat, ko je pri zavarovanju premoženja  zavarovalna vsota višja od vrednosti zavarovanega predmeta. Ob nastanku zavarovalnega primera pa najvišja izplačana zavarovalnina ne bo presegla vrednosti predmeta. Pri »nad zavarovanju«,  zavarovalec ves čas trajanja zavarovanja plačuje višjo premijo kot bi bilo potrebno, izplačano pa ne dobi več, kot je vrednost predmeta.

 

Višina zavarovalne vsote pri zavarovanju premoženja  za stanovanje ali hišo  je vrednost novega objekta, ki obsega stroške gradbenih, obrtniških in instalacijskih del ter vgrajene opreme.  Do nad zavarovanja pride, ker želijo zavarovalci skleniti zavarovanje premoženja na kupoprodajno vrednost svoje lastnine.
 

 

Zavarovanje na prvi riziko

 

Pri  zavarovanju premoženja  na prvi riziko se ne upošteva razmerje med zavarovalno vsoto in zavarovalno vrednostjo. Ob zavarovalnem primeru bo zavarovalnica izplačala zavarovalnino v višini škode samo v primeru, če je zavarovalna vsota enaka ali višja od nastale škode.

V primeru, da pa je nastala  škoda presegla zavarovalno vsoto, bo zavarovalnina enaka zavarovalni vsoti ne glede na to, koliko škoda presega zavarovalnino. 

 


Poglejmo primer,  zakaj moramo biti pozorni pri zavarovalnih odločitvah »na prvi riziko«:

 


Pri zavarovanju pemoženja je bila nevarnost izliva vode  krita na prvi riziko z zavarovalno vsoto 6.000 EUR, nevarnost poplave pa na prvi riziko z zavarovalno vsoto 4.000 EUR.

V primeru, da bi nastala škoda, zaradi izliva vode ali poplave, bi prejel zavarovanec v prvem primeru 6.000 EUR,  v drugem primeru pa 4.000 EUR, vso ostalo škodo bi moral zavarovanec kriti sam, če bi bila škoda večja.

 

 
Zato že star pregovor pravi: "Po toči zvoniti, je prepozno"  in ta pregovor vsi poznamo.  Upoštevajmo to staro resnico in pravočasno preverimo, kako imamo urejeno zavarovanje premoženja!

 

Le tako bomo uživali brezskrbno življenje z mirno vestjo, da nam bo tudi v primeru "nesreče" vedno   nekdo stal ob strani.

 


Pokličite, pišite ali se oglasite osebno, uredili  vam bomo zavarovanje vašega doma, ki vam bo najbolj ustrezalo!  KONTAKT

 

 

Želite  informativni izračun za zavarovanje nepremičnine? 

 

 


Naročite se na brezplačno svetovanje tako, da izpolnite obrazec in si rezervirajte termin.

ŽELIM  SVETOVANJE

 

 

Redno spremljamo ponudbo slovenskega zavarovalnega prostora. Zato smo prepričani, da vam lahko ponudimo najugodnejše zavarovanje premoženja.

 

 

 

 


Imate najugodnejše življenjsko zavarovanje?    Preverite tukaj!


Imate najugodnejše avtomobilsko zavarovanje?    Preverite tukaj!<--- Nazaj