Konec epidemije, kaj to pomeni za nas?

Konec epidemije, kaj to pomeni za nas?

Nekaj več, kot po dveh mesecih je vlada, končno, preklicala epidemijo in sinoči na dopisni seji sprejela odločitev  o preklicu epidemije bolezni Covid 19.

Odlok o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 68/2020) Vlade RS o preklicu epidemije v naši državi, začne veljati danes, uporablja pa se šele od 31. maja.

Do takrat pa v veljavi ostajajo vsi ukrepi, saj nevarnost širjenja okužbe z novim korona virusom še vedno ostaja. Na ministrstvu za zdravje so zapisali , da trenutna epidemiološka situacija omogoča sproščanje ukrepov, ki so bili nujni zaradi zajezitve in obvladovanja korona virusa, ne omogoča pa še odprave ukrepov v celoti.

Vesna Kerstin Petrič vršilka dolžnosti generalnega direktorja direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje  je danes povedala, da  so ne glede na preklic epidemije še vedno v veljavi vsi ukrepi, ki niso bili preklicani.

Še vedno moramo v trgovine in druge zaprte javne prostore še naprej z maskami, prav tako je še vedno treba razkuževati roke pred vstopom v zaprte javne prostore, v veljavi ostajajo tudi vsa navodila šolam pred vrnitvijo učencev v šole, da se v šole v ponedeljek vrnejo samo učenci prve triade osnovnih šol, zaključnih letnikov srednjih šol in nekatere druge skupine učencev. Učenci devetih razredov pa se vrnejo v šole šele en teden kasneje, to je 25. maja.

Ravno tako ostajajo v veljavi še vsa navodila tudi pri sklepanju zavarovanj, da moramo še naprej z maskami vstopat v poslovne prostore zavarovalnic , prav tako si je še vedno tudi treba razkuževati roke pred vstopom v zaprte javne prostore……

Zavarovanje avtomobilov pa še vedno lahko sklepamo tudi na daljavo……

Za sklenitev zavarovanja na daljavo pokličite na Tel: 070-311-330

ali pišite na mail: pisarna@trojatim.si

Dodaj odgovor

Zapri meni