NEZGODNO ZAVAROVANJE OTROK

NEZGODNO ZAVAROVANJE OTROK

Vsako leto znova,  si  starši postavljajo vprašanje, kako pravilno Nezgodno zavarovati svojega otroka?

Vedno je dilema o tem, katerim rizikom je potrebno  posvetit največ pozornosti.

Res ni zelo velika verjetnost, da bo vaš otrok doživel nezgodo s hudimi posledicami, ni pa zanemarljiva.

Posledica hujše nezgode je lahko tudi  trajna invalidnost.

V tem primeru se nepričakovano srečate z velikimi dodatnimi stroški. Morda bi se moralo preurediti stanovanje, plačati drage zdravstvene in negovalne pripomočke, najeti negovalko, ali se celo odpovedati svoji službi z rednimi prihodki, da bi se lahko ustrezno skrbelo za otroka. V najhujšem primeru bi se lahko zgodilo, da otrok morda nikoli več ne bi bil sposoben skrbeti zase, pridobivati lastnih prihodkov in bi bil celo življenje odvisen od staršev.

Ko se odločate za zavarovanje, je zato trajna invalidnost tisto kritje, ki mu je pametno nameniti največ pozornosti.

Odločite se za večjo zavarovalno vsoto in ne za najcenejše osnovno kritje – razlika v premiji namreč ni tako zelo velika

Paketi nezgodnih zavarovanj običajno vsebujejo tudi najrazličnejša dodatna kritja – dnevne, bolnišnične odškodnine, odškodnine za zdraviliško zdravljenje, stroške zdravljenja zaradi nezgode, ki jih morate plačati iz lastnega žepa, stroške reševanja zaradi nezgode ….. Zna se zgoditi, da prav ta kritja občutno podražijo premijo, zato je potrebno o njih kritično razmisliti in poskušat oceniti, kaj dejansko ponujajo za vloženi denar in če so resnično potrebna za varno, finančno, prihodnost otroka.

Žal, velikokrat ni možnosti izbire posameznih rizikov – paketne ponudbe zavarovalnic so še vedno precej nefleksibilne, zato se kaj lahko zgodi, da bo izbrano zavarovanje, kljub vsemu vsebovalo tudi kritja, ki jih ne želite in ne potrebujete.

Tudi letos so v reviji Finance s pomočjo strokovnjakov ocenili Nezgodna zavarovanja za otroke, po posameznih zavarovalnicah. 

Mnenja strokovnjakov, med njimi je tudi naša direktorica Andrejka Pinoza, si poglejte v prispevku Finance:

https://mojefinance.finance.si/8965583/Ekskluzivno-Izbrali-smo-naj-nezgodno-zavarovanje-za-otroke-2020

1830_001

Dodaj odgovor

Zapri meni