NOVO zavarovanje hišnih ljubljenčkov, ki poskrbi za ljubljenčke tudi v primeru bolezni ali karantene njihovih lastnikov

NOVO zavarovanje hišnih ljubljenčkov, ki poskrbi za ljubljenčke tudi v primeru bolezni ali karantene njihovih lastnikov

Zavarovalnice, tudi pri nas, opažajo povečano povpraševanje po zavarovanju hišnih ljubljenčkov.

V teh kriznih časih,  v času pandemije in izolacije, so se za marsikaterega človeka hišni ljubljenčki izkazali, kot nepogrešljivi življenjski sopotniki.  Tako so nastale poglobljene čustvene naveze in s tem tudi pri lastnikih občutki večje odgovornosti do živali.

Temu gredo vse bolj nasproti tudi zavarovalnice, ki se zavedajo kompleksnosti področja zavarovanj malih življenjskih sopotnikov.

Oblikovali so se NOVI produkti zavarovanj, ki krijejo poleg stroškov zdravljenja zaradi bolezni ali nezgode tudi  alternativne oblike, kot tudi različne terapije za hitrejše okrevanje.

Skrb veliko lastnikov je tudi,  kdo bi poskrbel za njihove ljubljenčke, če tega sami, zaradi nezgode ali bolezni, začasno ne bi zmogli.

Možno je tudi  izbrati opcijo asistenčnih storitev, kar so mnogi, predvsem pa starejši ljudje, že dalj časa želeli.

V primeru nezgode ali bolezni lastnika, lahko zavarovalnica poskrbi za organizacijo nastanitve hišnega ljubljenčka v hotelu za male živali oz. pri skrbniku in povrne s tem povezane dejanske stroške bivanja, hrane in sprehodov.

Obstaja celo opcija, da v primeru, če bi bil lastnik hišnega ljubljenčka primoran, zaradi epidemije koronavirusa, v karanteno, se mu lahko zagotovi, da bo poskrbljeno za sprehode s sprehajalcem psov/mačk in da bodo lastnikom povrnjeni stroški sprehajanja.

Res pa je, da se mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov za sklenitev zavarovanja odločajo na podlagi čustvene pripadnosti, pogosto pa se izkaže tudi močna racionalnost takšne odločitve. Veliko lastnikov se  seznani z višino veterinarskih stroškov šele takrat, ko pride do kakšne nezgode ali bolezni njihovega hišnega  ljubljenčka.

Res je tudi, da klinični pregled psa stane samo 32 evrov, mačke pa 29 evrov. 

Finančna korist zavarovanja pa se občutno pokaže pri izvedbi operacij.

Operacije se praviloma delijo v več kategorij. Najbolj preproste operacije (prve kategorije) stanejo med 55 in 85 evri, najtežje oblike operacij (četrte kategorije) pa med 220 in 450 evri.

Pri teh cenah pa niso všteti stroški različnih diagnostičnih storitev, ki pa še dodatno zvišajo ceno zdravljenja in smo kar hitro, za en primer zdravljenja, na strošku 800 € ali več.

Novi produkt ponuja fleksibilno zavarovanje, ki si ga zavarovalci sestavijo sami, tako, da izberejo:

  • kritja, za katera ocenjujejo, da jih potrebujejo,
  • višino zavarovalne vsote, za katero želijo zavarovati svojega ljubljenčka.

Za več informacij nas kontaktirajte na:

Gsm: 040-590-345

tel: 01 420 45 75

ali na mail:  info@trojatim.si

Dodaj odgovor

Zapri meni